مدير كل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت: 120 وسيلهپزشكي ايراني سال آينده گواهي صادرات به اروپا ميگيرند
گروه خبر بهداشت و درمان یزدفردا :مدير كل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت از ابلاغ آيين نامه تجهيزات پزشكي خبر داد و گفت: 20 1وسيله پزشكي ايراني گواهي CE اروپا را اخذ كردهاند و هدفگذاري شده كه سال آينده120 وسيله پزشكي ايراني با كسب اين نشان امكان صادرات به اروپا را به دست آورند.
به گزارش یزدفردا به نقل از فارس، رضا مسائلي در دومين همايش بزرگ توليد كنندگان تجهيزات پزشكي، دندانپزشكي و آزمايشگاهي كشور در سالن همايشهاي بينالمللي صدا و سيما، افزود: براي اولين بار و پس از گذشت 19 سال از تكليف قانوني وزارت بهداشت براي تدوين و ابلاغ آيين نامه تجهيزات پزشكي، هفته گذشته اين آيين نامه با امضاي وزير بهداشت به تصويب رسيد.
وي ادامه داد: متن اين آئيننامه كه تمام ابعاد توليد، توزيع، خدمات پس از فروش، نگهداري، واردات، صادرات و ضوابط مربوط به تجهيزات پزشكي را در بر دارد، اكنون در وب سايت اداره كل تجهيزات پزشكي است و درصدديم كه تمام بندهاي اين آيين نامه را اجرايي كنيم.
مدير كل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت گفت: همه تجهيزات پزشكي توليد شده در كشور يا وارداتي حتماً بايد از وزارت بهداشت مجوز داشته باشند در غير اين صورت غير قانوني هستند و با توليد كنندگان و عرضه كنندگان آن مطابق قانون برخورد ميشود اما توليد كنندگان و واردكنندگاني كه در چارچوب ضوابط فعاليت ميكنند و مجوز دارند تحت حمايت وزارت بهداشت هستند و ما به هر نحو ممكن از آنها حمايت ميكنيم و حتي براي ارتقاي استانداردهاي آنها تسهيلات ميدهيم.
مسائلي افزود: يكي از انواع تسهيلاتي كه به توليد كنندگان تجهيزات پزشكي ارائه ميشود، دادن تسهيلات و حمايت قانوني از آنها براي اخذ گواهيهاي بينالمللي به خصوص نشان CE مارك اروپاست، در زمان حاضر حدود 20 كالاي پزشكي ايراني اين نشان را دريافت كرده است اما هدفگذاري ما اين است كه در سال 87 تعداد توليدات داراي اين نشان كه در واقع مجوز صادرات به اروپا را دارند به 120 كالا برسد.
وي گفت: مسئله ديگر حمايت از توليد كنندگان تجهيزات پزشكي براي فعاليت در شعال 120 كيلومتري شهرهاي بزرگ است كه در اين زمينه مشغول رايزني با وزارت صنايع هستيم و قرار است با همكاري وزارت صنايع شهركهاي سلامت در اقصي نقاط كشور و از جمله در شعاع 120 كيلومتري شهرها داير شود.
وي اضافه كرد: اقدام ديگر رتبه بندي شركتهاي تجهيزات پزشكي كشور است كه با جديت از سال آينده شروع ميشود، هدف ما اين نيست كه شركتهاي كوچك را تضعيف كنيم اما قطعاً بايد جايگاه يك شركت كه تلاش بيشتري براي ارتقاي كيفي محصولات خود مي كند با ديگران متفاوت باشد.
مسائلي گفت: با وجود اقدامات بسيار زيادي كه براي ساماندهي وضعيت تجهيزات پزشكي در كشور طي 5/2 سال گذشته انجام شده است قبول داريم كه اطلاع رساني ما مناسب نبوده است به همين علت درصدديم با استفاده از فضاي مجازي اينترنت و از طريق توليد و سايت اداره كل تجهيزات پزشكي اطلاع رساني در اين زمينه را ارتقا دهيم.
وي افزود: 2 سال پيش نه تنها هيچ ضوابط و چارچوب مشخصي در زمينه تجهيزات پزشكي نبود بلكه آماري نيز از وضعيت شركتها، توليدات آنها و ميزان آن نبود اما ما امروز آمار دقيق شركتهاي تجهيزات پزشكي، انواع توليدات آنها و ميزان هر يك از كالاهاي توليدي را داريم و بانك اطلاعاتي كاملي در اداره كل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت وجود دارد كه مبناي تصميم گيريهاي كشوري است.
مدير كل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت اضافه كرد: تعرفه گذاري گمرك واردات تجهيزات پزشكي و نيز تعرفهگذاري خدمات پس از فروش كالاهاي پزشكي نيز از ديگر برنامههاي وزارت بهداشت كه شروع شده و در حال تكميل است كه تلاش مي كنيم هر چه واقعيتر باشد و در اين زمينه از تجارب واردكنندگان، توليد كنندگان و صاحبنظرات خدمات پس از فروش تجهيزات پزشكي استفاده ميكنيم.توسعه صادارت تجهيزات پزشكي نيز اولويت ديگر ماست كه در اين زمينه نيز از توليد كنندگان موفق حمايت ميكنيم.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025